Reklama
Reklama

Karnawałowa sałatka z rukolą, szpinakiem i grillowanym kurczakiem

Karnawałowa sałatka z rukolą, szpinakiem i grillowanym kurczakiem

Katarzyna Lemanowicz

08stycznia2019

Niezależnie od tego czy postanowiłaś wraz z Nowym Rokiem schudnąć czy nie, porcja zdrowia na pewno nie zaszkodzi.

SKŁADNIKI:

  • pierś kurczaka
  • zielony ogórek
  • 5 pomidorków koktajlowych
  • 2 rzodkiewki
  • 3 garści świeżego, szpinaku Eisberg
  • 3 garści mieszanki toscana mix z rukolą Eisberg
  • sól, pieprz, ostra papryka
  • musztarda miodowa
  • ząbek czosnku
  • oliwa z oliwek
  • pieprz kolorowy

WYKONANIE:

Pierś kurczaka opłucz i osusz ręcznikiem papierowym. Przygotuj marynatę: ząbek czosnku przeciśnij przez praskę, dodaj sól, pieprz, szczyptę ostrej papryki, świeżą kolendrę, łyżeczkę musztardy miodowej i odrobinę oliwy z oliwek. Wszystko dokładnie wymieszaj i natrzyj pierś kurczaka. Wstaw do lodówki na około 30 minut i następnie smaż ok. 7 minut z każdej strony na patelni grillowej. Pokrój pierś w plasterki. Szpinak i mieszankę sałat z rukoli umieść w naczyniu. Dodaj pokrojonego w plastry ogórka, rzodkiewkę i połówki pomidorów. Przypraw świeżo zmielonym, kolorowym pieprzem. Skrop sałatkę octem balsamicznym.

Reklama
Reklama

Polecamy również

Skomentuj
Reklama
Reklama
Reklama

Najpopularniejsze