Reklama
Reklama

Siódmy dzień detoksu – to już tydzień

Siódmy dzień detoksu – to już tydzień

Katarzyna Lemanowicz

27czerwca2019

Nie mogę w to uwierzyć – ten czas tak szybko mija

Przecież dosłownie, jeszcze wczoraj zaczynałam, a dzisiaj jest bliżej końca niż początku. U mnie wszystko bez zmian. Czuję się świetnie. Na całe szczęście ominęły mnie dysfunkcje związane z oczyszczaniem organizmu i na całe szczęście nie doświadczyłam – tak dość popularnego w trakcie detoksów – bólu głowy. Duży wkład w moje rewelacyjne samopoczucie ma różnorodność koktajli, które piję. A to wszystko dzięki książce Agaty Ziemnickiej „Soki i koktajle w minutę”.

Chcesz wygrać tę książkę – sprawdź szczegóły co należy zrobić.

Jakie są zalety blendera próżniowego Philips?

Kiedy wybierałam blender, szczerze mówiąc obawiałam się, czy blendowanie próżniowe to nie jest przypadkiem kolejny chwyt marketingowy. Oj jak bardzo się myliłam.

Czy wiesz, że w trakcie blendowania, występuje proces utleniania, który z kolei powoduje brązowienie, odbarwienie i oddzielenie warstw koktajlu? Dodatkowo zmniejsza również jego wartość odżywczą.

Unikalna technologia blendowania z wykorzystaniem próżni dostępna w blenderze wysokoobrotowym Philips HR3752 redukuje ten proces, wysysając powietrze z dzbanka przed rozpoczęciem blendowania. Rezultaty są widoczne gołym okiem - koktajle są bardziej jednolite oraz mają mniej piany i bąbelków na powierzchni. Dodatkowo, technologia blendowania próżniowego zapewnia większą zawartość witaminy C i przeciwutleniaczy, a także składników odżywczych. 

Koktajle, które przygotowuję w blenderze próżniowym Philips są po pierwsze niesamowicie gładkie dzięki silnikowi o mocy 1400W i prędkości 35000 ob/min oraz technologii Problend 6 3D. Po drugie, praktycznie codziennie jest tak, że nie wypijam całego koktajlu i część przechowuję w lodówce wraz z kielichem (jeszcze przed wpuszczeniem powietrza z powrotem). Tę część koktajlu wypijają moje dzieci, nawet po 8 godzinach. Jest tak samo świeży i smakuje fantastycznie - dosłownie jak zaraz po zblendowaniu. Dodatkowo nie odbarwia się, nie brązowieje i nie oddzielają się jego warstwy.

fot. Materiały prasowe Philips

Koktajl w blenderze próżniowym Philips przygotowuje się błyskawicznie – wystarczy dosłownie 1 minuta.

Kolejną zaletą blendera próżniowego Philips jest jego nietłukący się tritanowy dzbanek o pojemności ponad 1,8 litra. Jestem nim totalnie zauroczona i tak potwierdzam, myje się go błyskawicznie, a dodatkowo nie pochłania zapachów ani kolorów używanych produktów.

Czy korzystam z jego dodatkowych funkcji?

Tak, z kruszenia lodu. Dzięki tej funkcji jestem w stanie przygotować pyszny i przede wszystkim zdrowy napój dla moich córek. Wystarczy, że do blendera wrzucę kilka kostek lodu, doleję sok ze świeżych pomarańczy, dodam ananasa, wzbogacę smak odrobiną mleczka kokosowego i wszystko dokładnie zblenduję – poezja smaku! Polecam.

Moje menu na dzisiaj:

Śniadanie: Zielony miks dla urody – składniki: ogórek, szpinak, kiwi, jabłko, orzechy laskowe i woda.

II Śniadanie: Kalarepa

Obiad: Dorsz grillowany z warzywami

Kolacja: Clean me – składniki: ananas, mięta, cytryna, szpinak, imbir, woda

Kochane Cosmo Girls - pamiętacie o naszym konkursie? Szczegóły sprawdźcie tu!

Reklama

Polecamy również

Skomentuj
Reklama
Reklama
Reklama

Najpopularniejsze

Reklama